Viaţa nu se explică, ci se trăieşte…

Clitorisul – Cea mai sensibila componenta a corpului feminin

Vibrator-Pro-4-Couples-Satisfyer-sex-shop-voluptas

Situat la intrarea in vagin, clitorisul este unul dintre cele mai importante elemente ale aparatului reproducator feminin. Uscaciunea acestuia, mancarimea locala, inflamarea acestei zone, cat si deranjamentele locale in timpul sau dupa actul sexual poate indica o problema vizibila la nivelul zonei intime. Astfel, clitorisul devine unul dintre cele mai importante instrumente de analiza ale aparatului genital feminin, care poate indica in mod vizibil deranjamentele locale. Cunoscand dintre timp simtomele pe care acesta le poate avea, poti sesiza in timp util anumite afectiuni ale zonei intime, dar in acelasi timp poti parcurge toti pasii necesar pentru a te ingriji corespunzator de sanatatea zonei intime si de a preveni deranjamentele, cat si formarea unor boli transmisibile. O buna cunoastere a acestuia iti poate asigura in acelasi timp si un contact sexual placut si o experienta intima de neuitat, asa cum ar trebui sa fie intotdeauna.

Cum iti dai seama ca suferi de afectiuni intime si cum sa ai grija de sanatatea clitorisului tau

In cazul unui act sexual, atunci cand zona prezinta lipsa de lubrifiere naturala, este foarte important sa tii cont de acest aspect. Fie apetitul sexual este scazut sau deloc, adica nu prezinti interes vizavi de actul sexual in sine sau de partener, fie la mijloc este o problema medicala la mijloc, lipsa unui preludiu bine definit sau probleme de ordin intern. In astfel de situatii este recomandat sa discuti cu partenerul tau si sa nu intrati direct in actul propriu-ziss, ci sa va oferiti timp pentru a va cunoaste si pentru a va excita reciproc. Utilizarea unor lubrifiante, cat si a unor vibratoare clitodiriene va poate ajuta sa obtineti un moment magic.

Totodata poti preveni in acest mod o serie de iritatii sau alergii, respectiv durerea in cadrul actului sexul, dar si inflamarea zonei intime. Astfel de simptome pot aparea imediat dupa finalizarea actului sexual, cat si ulterior, la cateva ore dupa acesta. Nu neglija niciodata simptomele pe care ti le indica zona intima si, in cazul in care deseori remarci lipsa de lubrifiere a clitorisului inainte de inceperea actului sexual ai grija sa introduci in jocul sexual si lubrifianti de calitate.

Persoanele care au o sensibilitate aparte la lubrifianti sau la produsele de igiena intima trebuie sa fie foarte atente in alegerea lubrifiantilor. Exista in sex shop o gama extrem de variata de lubrifianti, insa cei mai recomandati in astfel de cazuri sunt lubrifiantii pe baza de apa si/sau fara parfum sau alti aditivi.

O mare atentie trebuie s-o acorzi si prezervativelor, in cazul in care partenerul obisnuieste sa foloseasca aceasta metoda contraceptiva pentru a preveni sarcinile nedorite si transmiterea unor boli sexuale. Exista un tipar unic in vederea alegerii celor mai bune prezervative, fapt cu care te poti sfatui cu medicul ginecolog sau cu specialistii ce comercializeaza astfel de accesorii sexuale.

Nu uita niciodata ca inainte si dupa actul sexual sa-ti igienizezi zona intima cu sapunuri dedicate si delicate care au un pH adecvat zonei intime, ajutand la hidratarea acesteia, cat si la prevenirea formarii unui mediu bacterian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>