Viaţa nu se explică, ci se trăieşte…

Principiul lui Lapusneanu aplicat in stomatologie

s4

Ma uitam la gaurile din gingii: doi dinti lipsa pe arcada superioara, doi pe arcada inferioara, fara sa fie unul langa altul si imi venea in minte o secventa din nuvela istorica Alexandru Lapusneanul.

Poporul strans la curtea domneasca si cerand ca asupritorul Motoc sa fie condamnat, in timp ce acesta cu mandrie i se adreseaza domnitorului:

-Doamne, ei sunt niste prosti! Eu sunt boier mare. Porunceste sa dea cu tunurile in dansii.

La acesta incumetare, Lapusneanu i-a raspuns raspicat:

-Sunt prosti, dar multi si nu voi omori sute de oameni pentru unul singur!

Cu implant dentar acest principiu corect de viata se aplica si in stomatologie. Daca nu ar fi existat posibilitatea inlocuirii radacinilor picate cu bonturi protetice din titan, material rezistent si acceptat de organism, dintii care urmau sa fie reconstituiti s-ar fi legat de cei sanatosi si evident ca i-ar fi afectat.

Asa dintii fara probleme ar fi trebuit devitalizati, piliti, afectati de cei care necesitau inlocuire, plus ca se impunea sa suporte si greutatea si presiunea exercitata de acestia.

Prin acesta operatiune complexa gingia este mentinuta in forma, iar implantul este acceptat mult mai usor decat o proteza sau lucrare fixa la care organismul reactioneaza ca la un corp strain.

 

Implanturile se comporta independent, natural si nu se scot inainte de culcare,  cum se scoate proteza, in plus, pot fi periate le fel de bine ca dantura naturala.

Durata de viata este multumitoare, iar privitorii nu vor realiza ca dintii implantati nu sunt naturali, fiindca nu exista diferente intre unii si ceilalti. Totul decurge fara dureri mari ca sa informam onest pacientii care doresc sa recurga la implanturi pentru inlocuirea dintilor lipsa, fiindca anestezierea este bine pusa la punct la clinica Cris-Smile.ro si la cerere se personalizeaza, in sensul ca un pacient mai fricos este ajutat sa invinga teama de dentist.

In prezent sunt si reduceri de pret la implanturi ca oamenii sa fie incurajati sa aplice un principiu de viata corect, adica sa nu strice trei-patru dinti pentru unul-doi lipsa.

Sa fin recunoscatori pentru faptul ca au fost descoperite tehnici noi menite sa restaureze dintii fara efecte secundare si sa avem grija ca de lumina ochilor de dantura noastra!

Dintii sunt importanti pentru mentinerea sanatatii totale a organismului si pentru mentinerea frumusetii.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>