Viaţa nu se explică, ci se trăieşte…

Criptomonedele, miraj sau certitudinea unor investitii spectaculoase?

poza uprisingblog.com - Bitwin

La aproape zece ani de la lansarea primei monede digitale, consacratul Bitcoin, aceste metode de plata electronice suscita un interes imens si nu putini sunt cei care s-au aventurat sa faca investitii in baza lor. In timp ce unii, fie printr-un noroc rar, abilitati speculative deosebite, tehnici speciale si apetit mare pentru risc, au reusit sa fac averi fabuloase, altii au pierdut in aceeasi masura in care unii au castigat, fie din lacomie, imbatati de posibilitatea unui castig rapid, fie din necunoasterea si neintelegerea sistemului in care functioneaza criptomonedele.

In aceeasi maniera teribila in care valoarea lor oscileaza, asa se intampla si cu previziunile privind evolutia si locul lor in lumea financiara, de la pesimism negru, la optimism exaltat. Astfel, nu putini au fost cei care, referindu-se la scurt timp dupa lansarea Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Monero, Litecoin si alte monede electronice care se bucura de popularitate in randul utilizatorilor, sa faca preziceri sumbre, anuntand o inevitabila prabusire a acestora. Cum tot un cor numeros a fost si este reprezentat de cei care vad evolutia monedelor digitale drept viitorul luminos al lumii financiare, mai mult sau mai putin indepartat.

Dincolo de parerile impartite, este bine sa ne pastram realismul, luciditatea, sa incercam sa nu cadem in niciuna dintre extreme si sa ne formam singuri o concluzie cu privire la acest fenomen marcat de controverse. Asta, evident, daca suntem interesati sa investim in aceasta maniera diferita de cele clasice, vezi BitWin, sau pur si simplu, ne place sa avem propria viziune, bazata pe documentarea si informatiile la indemana. In general, ceea ce se stie la scara larga despre criptomonede, departe de pretentiile unui specialist in domeniu, sunt acele caracteristici principale, care le individualizeaza clar fata de celelalte instrumente financiare clasice.

Caracterul lor descentralizat este extrem de tentant pentru utilizatori, neexistand niciun control al niciunei autoritati sau entitati. O alta caracteristica este cea referitoare la cresterile si coborarile valorii acestora intr-un ritm ametitor, menite sa starneasca interesul si dorinta de a le tranzactiona, cumparand si vanzand la momentele considerate oportune.

Un alt aspect este usurinta cu care se poate intra in aceasta lume cu reguli noi doar prin crearea unei adrese si detinerea unei chei private, a unui portofel digital. De asemenea, rapiditatea tranzactiilor, a transferurilor de criptomonede, cu procesari de plati care se realizeaza in cateva clipe, precum si taxele care insotesc aceste tranzactii, care sunt extrem de convenabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>