Viaţa nu se explică, ci se trăieşte…

Automatizarea, solutia rapida pentru productivitate crescuta

cardboard-2

In orice fabrica in care se fac produse ce necesita ambalare pentru a putea fi livrate la vanzatori este nevoie de rapiditate si eficienta in ceea ce priveste sistemele de ambalare. Deja au trecut ani buni de cand ambalarea manuala a fost inlocuita de cea automata, prin intermediul sistemelor si a robotilor.

Am decis sa va vorbesc pe scurt despre doua sisteme de ambalare pentru sticle, produse alimentare si diverse alte recipiente. Ambele sisteme pot fi gasite pe euro-tehno.ro, perfecte pentru liniile de productie de mari dimensiuni.

Primul sistem de ambalare, denumit Axial Crater este o masina de cartonare cu axa carteziana de umplere si cu functie de despachetare a cutiilor. Este cel mai potrivita pentru manevrarea petu-urilor, a cutiilor de conserve sau a flacoanelor, pentru medicamente sau produse cosmetice. Desi poate fi folosita pentru ambalarea in orice recipient, prin reglarea bratului de umplere, cel mai bine se descurca in cazul ambalajelor preformate. Producatorul acetui model de sistem de ambalare, Sacmi Packaging este un profesionist in ceea ce priveste realizarea acestor sisteme, totate produsele realizate de cei de aici fiind concepute dupa cerintele fiecarui client.

Ce de-al doilea model de sistem de ambalare se numeste Nemo Carton Packer, realizat pe baza unei tehnologii avansate, fiabil si rapid. Acest sistem este folosit pentru manevrarea sticlelor iar in acest scop este realizat dintr-un cadru de sustinere si un brat de prindere si sustinere a gaturilor de sticla care se misca cu ajutorul unui motor. Fiecare miscare realizata de aceasta masina este exacta. Poate manevra un numar de 72.000 de sticle pe ora, un numar impresionant. In functie de tipul de sticle care trebuie ambalate, capetele bratului sunt interschimbabile si pot fi ajustate la inaltimea dorita. Aceasta ajustare se face prin realizarea comenzilor specifice de la panoul de comanda.

Cu un asa arsenal, fiecare linie de productie va fi mult mai rapida, mai eficienta si mai fiabila, sistemele de ambalare in cutii prezentate operand timp indelungat fara a intampina probleme tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>