Viaţa nu se explică, ci se trăieşte…

Constructii impunatoare

ace

Marile constructii pe care le vezi fie in poze, fie pe internet sau chiar in realitate, au fost construite cu materiale de calitate, precum fibre metalice, caramizi rezistente, ciment de calitate, etc. Nu poti construi ceva impunator, ceva rezistent in timp, din moment ce nu folosesti ce e mai bun cand vine vorba de materialele de constructii.

Chiar si tu acasa, cand construiesti, iei in calcul calitatea cand vine vorba de o armare de beton, o fundatie rezistenta sau un acoperis rezistent. Gandeste-te insa cate au luat in calcul marii constructori care au ridicat cladiri impunatoare ca: Centrul Cultural din Baku, London Bridge Tower, Hotelul Pazhou, Guangzhou de Aedas, turnul Burj Khalifa din Dubai, cladirea U.S. Bank Tower sau turnul Yokohama Landmark. In aceste cladiri s-a investit enorm de mult pentru a fi rezistente si impunatoare.

Toate aceste cladiri amintite au un aspect uimitor. Iata cateva detalii legate de unele dintre ele.
• Centrul Cultural din Baku este o cladire fascinanta, fiind construit din sticla si beton armat. Forma este una cu totul si cu totul deosebita, cladirea adapostind o sala de conferinta, o biblioteca si un muzeu.
• London Bridge Tower este o impunatoare cladire de 72 de etaje, cladire ce are fascinanta inaltime de 327 de metri. Crezi ca a fost construita cu cele mai ieftine materiale? In nici un caz.

• Turnul Burj Khalifa din Dubai are o inaltime de peste 800 de metri. Da, uimitor! Mai mult decat ata, este facut sa reziste la un cutremur de pana la 7 grade pe scara Richter. Te intrebi cum? Constructorii au avut nevoie de materiale de calitate, minti luminate si muncitori responsabili.

Acestea sunt doar cateva exemple. Sunt insa in lume o multime de cladiri rezistente si impunatoare.
Din moment ce altii au putut face cladiri de 800 de metri la o asemenea calitate, cu siguranta si tu poti construi macar o casa rezistenta. Depinde acum de ce anume te vei folosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>